Reklam

VELİ YALÇIN anısı

VELİ YALÇIN (Meslek Dersleri Öğretmeni) Sivas Öğ. Ok. Öğretmeni.

 

Veli Yaln_-1968_yaz_1
Yukarıdaki fotoğraf: Veli Yalçın -1968 yaz çalışmasında öğrencileriyle

Ben çok şanslı olduğumu şimdi  daha iyi anlıyorum. Dayım Veli Yalçın hakkında yazılanları okudukça hayran kalıyorum. Herkes onu ve diğer meslek  dersleri hocalarımızı ne kadar çok sevmişiz. Onlar bizim gözümüzde ve gönlümüze taht kurmuşlar.

Öğrencilerinin bazılarının yorumlarından  birkaç örnek:

Nihat ÜNSAL 29-10-2010 20:40

azıcık saçların altında kocaman bir beyin.Ağır,munis,baba can insan. Ne denli güzel anlatırdı örneklemelerle...Modeldi adeta..! Esinlendim öğretmenimden tıpkı Fikret Çapar gibi... Yalçın Çolakoğlu gibi...Eee meslek dersleri öğretmenleri de b...öyle olsa gerek...
Yatılı öğrencileriz. Cumartesi ,pazar tek eğlencemiz sinemaya gitmek. Veli Bey hafta sonlarında nöbetçi öğretmen ise sınıfları dolaşır,sinemay a gitmeme ya da şehire inmeme nedenlerini öğrenmeye çalışır. Anlarsa parasızlıktan ''Alşu parayı eğlencene bak ya da işini gör,öğretmennol duğunda ödersin''diye zorla sıkıştırır parayı...Nasıl unuturum bu güzel insanı...
Sadece Veli Bey mi ? Hepsi birer pırlanta,anne-baba ! Anılarım sonsuz onlarla...Yazacağım tek tek.
Yaşayanlara sağlık,esenlik ölmüşlerimize ise rahmetler diliyorum.

 Abdullah Takcı 08-11-2010 18:44

Sayın hocam selamlar saygılar.sizleri bu sitede görmek videnuzu izlemek çok mutlu etti beni.Ben 6-a sınıfından Abdullah Takcı 68 mezunuyum.Şu an ben de emekli olarak,İzmir-urla Çeşmealtı'nda ikamet etmeteyim.

5-A sınıfındayız.sizin dersiniz Yıldız Akalın arkadaşımız sınıfın köşesinde devamlı aşağı bakıyor.kız arkadaşı yazılı olmuş olacakki erken çıkmış yıldız ona bakıyor.Veli yalçın hocamız bu durumu üstün zekası sayesinde hemen anlıyor.Yıldız, efendim hocam, sen git bir elini yüzünü yıka gel. Yıldız gidiyor arkadaşı ile birşeyler konuşutyor.Geliyor sınıfa.Veli yalçın hocamız yıkadınmı yıldız? evet hocam..Veli hocamız Yıldız'ın kız arkadaşı ile görüştüğünü sınıfımızın 2.katından izliyor.Ne bu anlayış helal size.. İşte Veli Yalçını Anlatmaya yeter de artarda bu anı.Saygılar sunuyo ellerinden öpüyorum.Sağlıklı uzun ömürler hocam.


0#3 Özer Tuncalı 05-10-2011 20:33

VELİ YALÇIN öğretmenimizi anlatmaya kelimeler yetermi,hayatımda gördüğüm en kibar, en anlayışlı öğrencilerinden bile yüzü asık derse girdiği için özür dileyebilen ender insan.Aradan 46 sene geçmesine karşın hala karşımda dimdik ayakta......
Ellerinden öprim ve verdikleriniz ve öğrettikleriniz için teşekkür ederim

 

 hürriyet kılıçarslan 18-02-2015 20:53

Sevgili hocamı görünce bayağı duygulandım.Zayıf hafızamla hatırladığım ara ara eşime anlattığım nadir hocalarımdan biridir. Sınıfımıza gelince derin bir ohh çeker çocuklar bu sınıfa gelince çok rahat ediyorum derdi.Anlattığı bir anısı halen kulaklarımda.Veli Hocam köyde öğretmenlik yaparken tiyatro oynatıyorlar .Günlerden cuma okul paydosundan sonra oyunu oynuyor öğrenciler.Oyunun sonunda öğrencilerden biri hastalanır sedye ile kaldırılır.
Oyun biter. Cumartesi sabah erken saatte Veli hocamın kapısının önünde bütün köylü toplanmış öğretmenlerinin uyanmasını bekliyorlar.Hocam kalabalığı merak eder Meğer köylüler akşamki hastanın durumunu merak etmişler. En kısa zamanda ziyaretine gideceğim . Allah sağlıklı ömür versin .Saygıyla ellerinizden öpüyorum.

 

Evet, Facebookda yapılan yorumlar çok çok fazla. Bunların çoğu Sivas Öğ. Okulundan, Bazıları, Amasya Öğ. Okulundan, bazıları Kırşehir Öğ. Okulundan.

Üstteki yorumda adı geçen Hürriyet Kılıçarslan, Amasya Öğ. Ok. Mezunu. Anlattığı hatırayı, geçenlerde dayıma sordum. Gülümseyerek anlattı:

Amasya Öğ. Okulunun son sınıf öğrencilerini bir köye staja götürmüş. Öğrenciler kendi aralarında bir tiyatro hazırlamışlar. Okul paydosundan sonra okulun önündeki meydanda, tiyatrolarını sergilemişler. Rol icabı birisi hastalanmış. İki tarafı ağaç sırık, ortasına  çul serilerek, bir çeşit sedyeyle hastayı okula taşımışlar ve tiyatro sona ermiş.

Akşam olmuş. Dayım ve Öğrenciler okulda yatarlarmış.

Gece dışarı çıkanlar, koşarak gelmişler demişlerki: Hocam, okulun etrafı kadınlarla dolu. Dayımda dışarı çıkmış. –Ne oldu, bir durummu var diye sormuş. İçlerinden en yaşlısı

-Akşamki hasta nasıl oldu. Onu merak ettik. Bir yardımımız olur belki diye geldik demiş.

Veli dayım şöyle bağladı. Yaaa kızım dedi. Köylümüz gerçek yaşamla, tiyatroyu ayıramayacak kadar saf ve temizdi.

Ben öğrencilerimi çok sevdim. . Sağlıklı ve ayaktayım  Herkesin gözlerinden öpüyorum dedi. 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile