Reklam

NEŞE DEMİRCİ'DEN ÖRNEK BİR DAVRANIŞ

 

nee

"Ağ Attık Hayata" isimli şiir kitabı Yakında Çıkıyor

Sivaslı şair H.Neşe DEMİRCİ’den örnek bir davranış

Ülkemizin birlik ve bütünlüğünün bozulmaya çalışıldığı şu günlerde Sivaslı şair Neşe Demirci örnek bir davranış sergileyerek yılların birikimi olan şiirlerini “AĞ ATTIK HAYATA” isimli bir kitapta toplamanın mutluluğu ve sevinci içerisinde kitabın gelirini SİVAS ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLER DERNEĞİNE bağışlayarak örnek bir davranış sergilemiştir.

Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Bekir ALİM editörlüğünde hazırlanan eser Emekli İlköğretim Müfettişi Yaşar CİHANGİROĞLU,Emekli Edebiyat Öğretmeni A.Ümit ALOĞLU,Emekli Öğretmen Nebahat Yalçın BAYRAM ve Emekli İlköğretim Müfettişi Selma BİLİCİ’nin sunum yazılarıyla yakında okuyucularıyla buluşacaktır.

 Merhaba Dostlar;

         Bugün güzel bir haber aldım. Neşe Hanım'ın AĞ ATTIK HAYATA isimli şiir kitabı hayalden gerçeğe dönüşmüş. Çok sevindim. Biraz geç kalmış bir sevinç. Çok daha önceleri olması gereken bir olguydu. Ama biliyorum ki bu, arkadan geleceklerin habercisi. Eminim her yeni bir diğerini aşacaktır.

        Neşe Hanım, ismi gibi neşe dolu, pozitif biri. Bulunduğu yeri gül bahçesine çeviren, dost canlısı bir insan. Tanımaktan mutluluk duyacağınız ender insanlardan. Kendini yenileyen, zamanını yeterince verimli kullanan, çeşitli çabalar içinde olan biri. Şiirlerinde kendinizi bulduğunuz, akıcı lisanı, değindiği konuları işleyişi çok özel. İnsana dost olduğunu hissettiren, tanımakta geç kalındığını düşündüren biri. Başarılarının devamını ve hep mutlu olmasını diliyorum. Selamlar, saygılar.     

Emekli İlköğretim Müfettişi: Yaşar Cihangiroğlu

          Neşe, içtenliği şiire dönüştürmüş değerli bir şair oldu daha bu ilk kitabıyla. Şiirlerinde en kadim şiir geleneğimize yaslanmayı bildiğinden dünden bugüne uzanan bir köprüde dilimizin canım ritmini, şiirin romantizmini, insanın realizmini yaşıyoruz.

        Kendisinden, erinmeden üşenmeden temel kaynaklardan beslenerek çalışmasını, bize yeni yeni kitaplar hazırlamasını bekliyorum.

Emekli Edebiyat Öğretmeni: A. Ümit Aloğlu

 

       Hüsne Neşe Demirci hakkında,

        1971 yılından beri tanıdığım sınıf arkadaşım, meslek arkadaşım ve bunları ayrı tutarsam can arkadaşım. Yeri gelir birbirimize öğretmen oluruz. Yeri gelir öğrenci oluruz. Yetmişli yıllarda bu şiirlerin özünü anlamak istemeyen ebeveynlerimiz varken, aşırı bir toplum ve okul baskısı yaşarken, sınıfta Neşe' nin şiirlerini, şiir defterini görürdük. Yazdığı kompozisyonlar ilgi çekerdi.

        Neşe sınıfımızın sevgilisiydi. Hepimiz Neşe’yi çok severdik. Sınıfımızda okuduğu romanları ve şiirleri hiç unutamam hâlâ sesi kulağımdadır. Sevecenliği, içtenliği, dürüstlüğü, doğallığı beni hep etkilemiştir.

        Kırk yıl sonra buluşunca, şiirlerini ve yazılarını www.sivasogretmenokulumezunlari.com sitemde köşe yazarı olarak yayınlamaya başladım. Şiir ve yazılarını zevkle okurum. Yolun açık olsun Neşeciğim.

Emekli Öğretmen: Nebahat Yalçın Bayram

 

        Geç tanıdım, ama iyi tanıdım... Adıyla müsemma, Neşe.... Hüsne... kişilikle bu kadar mı uyuşur isim. Ama burada kişiliğinden ziyade, sanatçı yönünün bahsi geçmeli galiba. Sanatını sanattan anlayanlar yazsın. Ben okur olarak bakabilirim ancak. Gördüğünü hissediyorsa yazar Neşe. Ama illa ki de hisseder. Yetinmez, hissettirir, dokundurur yürek tellerine. Yalın, durudur kalemi. Hiç şiirden anlamayan bile anlar söylemek istediğini.

        Bir bakmışsın çılgın dalgalarla savurur seni gelmişine, geçmişine. Bir bakmışsın, sükûnetin dibinde bulursun kendini, bol köpüklü kahve fincanı elinde. Vesselam, ağını atar, çeker seni içine yazdıklarının. Herkese bir hisse düşer o coşkudan, aşktan, olmadı sükûndan, hüzünden... Yolun ve gönlün açık olsun dostum.

Emekli İlköğretim Müfettişi: Sema Yalçın Bilici

 

 ÖNSÖZ

        Değerli okuyucu dostlar. Elinizdeki kitap bir yeniden doğuş hikâyesidir. Yıllar önce yapmam gereken bir çalışmanın, gün yüzüne çıkışıdır. Bazen bir müziğin notalarına takılır kalemim, bazen bir resim alır götürür beni, dinlediğim hayat hikâyeleri, gözlemlerim birleşir mürekkebimle.  Hiç sigara içmediğim halde bir tiryakiyi anlar, öfkeli gözlerdeki kıvılcımı, ayrılıklardaki hüznü yaşayabilirim. Her yazdığım şiir, her sıraladığım dize beni mutlu eder. Şiirlerimi başkası için değil, kendi dünyamı aydınlatmak için yazarım. Amacım hissedebilmek, hissettiğimi anlatabilmek, bunları yaparken sizleri de mutluluğuma ortak etmektir.

        İşte bu duygular içerisinde yazmış olduğum eserlerimi ”AĞ ATTIK HAYATA” isimli bir kitapta toplamanın mutluluğu içerisinde yayına hazırlayarak kitabın bütün gelirini “Sivas Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği’ne” bağışlanmasına karar verdim.

        Bu kitabın hazırlanmasında maddi manevi yanımda olan; Oya AYAN Hanımefendi’ye, Ahmet Ümit ALOĞLU Hocam’a, İsmail ÇAPAR Hocam’a, değerli eşi Filiz ÇAPAR Hanımefendi’ye ve “Sivas Yazarlar ve Şairler Derneği” (SİYŞAD) Başkanı Bekir ÂLİM Beye teşekkür ederim.

 

  “Şiir yazanın değil, okuyunca kendinden bir şeyler bulanındır”

Neşe Demirci 21.08.2013

                                        

   AĞ ATTIK HAYATA   

 Her bir karesi ilmek ilmek,

Kimimiz iğneyle, ya çuvaldızla,

İbrişimle, ya da bulat iplikle,

Ağ dokuduk hayata, sessizce.

 

Sarı, krem, kahve, hasta zamanlar,

Beyaz, mavi, yeşil, huzurlu günler,

Aşk, sevgi, muhabbet, kırmızılıklar,

Ağ ördük hayata, hızlı sessizce.

 

Artık ağ atma demir, enginliklere,

Bütün özlemlerin olduğu yere.

Dünya ahiret, tüm özlenene,

Ağ attık hayata, yorgun sessizce.

 

04.06.2013

 

Yorumlar  

 
0 #1 Bekir Alim 16-10-2014 09:05
Güzel bir eser başta Neşe hanım olmak üzere tüm emek verenlere teşekkür ediyorum.Kitabın Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği yararına hazırlanmasıda ayrı bir anlam katıyor
Alıntı
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile