Reklam

1976 mezunu, Halil Suntay anısıdır.

 

1976 mezunu, Halil Suntay anısıdır.
Okuldan bir anı daha..
Bir biyoloji dersimiz vardı..Öğretmen okulunda okuyanlar bilir,normal bir ders kitabının üç dört katı kalınlığı vardı..Haftada dört saatti ve blok olarak ders yapılırdı.
Son sınıftayız. Mahmut Başgün gardaşımla okulun eş başkanlarıyız..Birinci dönem biyoloji ortalamam béşti..
Okulumuzun voleybol takımı var,maçlarına giderdik.Okulumuz öğretmenlerinden Mehmet Karataş aynı zamanda voleybol hakemi idi..Sivas kapalıspor salonunda bir maçta her flu pozisyonda okulun aleyhine karar verirdi..Bir karar sonrası i... hakem diye bağırdım..Arkasına dönüp baktı.Beni ayakta gördü. Yanlış yapmıstım.
Gençlik işte..
İkinci dönem biyoloji hocamız gitmişti..Ders başladı Mehmet Karataş içeri girmezmi. Eyvah ayvayı yedik dedim...
Birinci yazılı 2,ikinci yazılı 1 tamam dedim son sene mezun olamayacağız diye düşünmeye başladim..Okulun sonu yaklaşırken test sınavı yapacağım dedi..Sınav oldu..Yaklaşık 40 soru vardı..Hiç umudum yoktu..
Okulun bahçesinde top oynamamız bitince duşa yöneldik..
Süleyman Baydili ben biyoloji sonuçları asılmış bakıp geleyim dedi..Umudum olmadığı için gitmedim..Banyoya girdik,Süleyman Baydili geldi..Halil 9 almışsın dedi..Ben her halde 9 doğrum var dedim..Ulan yok okulun en yüksek notunu almışsın..O anda kafamı nereye vurmuşum bilemedim.9+2+1 ortalaması dört,birnci dönem 5 sınıfı geçiyorum..
Pazartesi hoca beni gördü..Çağırdı..Seni sözlü yapacağım dedi..Anladım ya 1 veya 2 verip sınıfta bırakacak..
Soluğu müdürümüz Necati Karabulut'un yanında aldım gülerek ne var dedi,durumu anlattım.Bağırarak bunu da mı ben öğreteceğim dedi..Dersi olduğu gün okula gelme dedi..Son iki haftaydı.
Velhasıl biyoloji dersinin olduğu iki hafta okuldan kaýtardık..
Ocakta nöbet tuttuk.. 
Okul bitti.Paçayı kurtardık.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile